Noctua ulazi na tržište grafičkih karti sa izuzetno tihim RTX 3070 modelom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Noctua ulazi na tržište grafičkih karti sa izuzetno tihim RTX 3070 modelom

Noctua i Asus su ozvaničili svoju saradnju, koja je rezultirala kreiranjem Asus GeForce RTX 3070 Noctua Edition grafičke karte.

Ovo je prva video karta na svetu koja koristi Noctua ventilatore i prilagođeni provodnik toplote koji su konstruisali eksperti za hlađenje iz kompanije Noctua.

Noctua ulazi na tržište grafičkih karti sa izuzetno tihim RTX 3070 modelomSa Noctua rashladnim rešenjem, nivoi buke tokom hlađenja se mogu smanjiti za do 15dB(A) za srednje brzine okretanja fanova i 9dB(A) za maksimalne brzine. Kada se koristi u kućištu sa dobrom ventilacijom i umerenom ambijentalnom temperaturom, GPU će održavati svoje ventilatore na veoma niskim brzinama okretanja, čak i pod visokim opterećenjem GPU-a. To će omogućiti da u procesima koji opterećuju GPU, kao i tokom igranja, grafička karta radi tiho.

Asus GeForce RTX 3070 Noctua Edition implementira dva Noctua NF-A12x25 ventilatora, koji sprovode vazduh preko 2.3-slot provodnika toplote. Kako bi se instalirao ovaj novi kuler, veličina grafičke karte je povećana na 4.3 slota i jedna je od najvećih RTX 3070 grafičkih karti na tržištu.

noctua2_3.jpg

GeForce RTX 3070 Noctua Edition GPU će biti dostupan u dve verzije – standardna edicija da 1755MHz GPU boost taktom i OC verzija sa 1845MHz GPU boost taktom od starta, uz 8GB GDDR6 video memorije. Pored toga, moguće je i ručno overklokovati grafičku kartu za dodatno poboljšanje performansi.

Obe verzije Asus GeForce RTX 3070 Noctua Edition grafičke karte će se u prodaji naći od sredine oktobra, a od opcija konekcije imaće dva HDMI 2.1 porta i tri DisplayPort 1.4 konektora.

Izvor: Noctua

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar