Noćima provaljivao u luksuzni auto engleskog istoričara - da bi gledao Netfliksove serije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Noćima provaljivao u luksuzni auto engleskog istoričara – da bi gledao Netfliksove serije

Engleski istoričar, TV voditelj i novinar Den Džons otkrio je da je njegov električni auto Tesla postao “hotel sa četiri zvezdice” za tehnički potkovanog uljeza, koji je provaljivao u njega dok je bio parkiran preko noći i gledao Netfliksove emisije na ugrađenoj televiziji.

Posle nekoliko meseci čudnih znakova, Džons je 7. januara, otkrio da je neko provalio u njegov Tesla Model 3, kada je otkrio kapu Engleske ragbi reprezentacije na podu luksuznog vozila.

Plavi izvezeni kačket sa crvenom ružom engleskog nacionalnog ragbi kluba bio je neosporan dokaz da je u Tesli bio stranac, s obzirom da je istoričar navijač Velsa. Džons je ispričao za “The Sunday Times” da je tokom nekoliko meseci primećivao neobične događaje u svom Tesli, kao što je pražnjenje baterije ujutru i pomeranje sedišta daleko unazad.

Ujutro 7. januara, Džons je pronašao, osim kačketa, praznu kesu za novčiće pored suvozačevog sedišta i pribor za drogu na prilazu. Na zadnjem sedištu, krevet za porodičnog psa bio je umotan u jastuk, sva četiri svetla su bila upaljena, a sedište suvozača zabačeno.

Džons je rekao: “Tada sam shvatio. Neko je gledao Netfliks svake noći u mom autu. I zašto da ne? To je kao hotel sa četiri zvezdice. Ima udobna sedišta”.

I dalje ostaje misterija, prema rečima TV istoričara, kako je tačno uljez uspeo da zaobiđe bezbednosna podešavanja Tesla modela 3, koji kontroliše Džonsov telefon, i kako je hakovao porodični Netfliks nalog. “Ako imate taj nivo tehničke kompetencije, ne biste živeli na taj način. Počinili bi kripto-prevaru”, našalio se istoričar. Džonsov auto je bio parkiran svake noći ispred porodične kuće u Stejns pored Temze u Sariju. Porodični pas, pudlica po imenu Princ, nije uspeo da upozori Džonsa i njegovu porodicu na prisustvo uljeza – iako je istoričar rekao da Princ obično laje kada čuje nepoznate korake napolju.

Drski uljez, međutim, ostavio je nekoliko tragova o svom identitetu koji je Džons pronašao u istoriji gledanja stranica na Netfliksu: “Peaky Blinders”, “Suits”, “The Crown”, “The Office” i “Downton Abbey”. Takođe, horor serija “The Conjuring” pogledana je do pola, a uljez je koristio nalog Džonsove ćerke.

Još jedan trag za identitet Teslinog provalnika jeste da je Netfliks prebačen na francuski jezik. Džons je pokušao da stupi u kontakt sa misterioznom osobom, ostavljajući poruku na prozoru auta koja glasi: “Imam tvoj kačket. Ako ti treba, pošalji mi poruku”.

“Generalno saosećamo sa ljudima koji žive u teškim okolnostima”, rekao je Džons, čija je supruga suosnivač “Beauty Banks”, dobrotvorne organizacije za ljude u “higijenskom siromaštvu”. “Ali niko nije poslao poruku”, rekao je Džons, šaleći se da je možda trebalo da napiše poruku na francuskom. Ipak, dodao je da “nije oduševljen” idejom da se ljudi drogiraju u njegovom automobilu.

Danas objavljeno

Dva filma i dvije nove serije – ljude opet interesuje život carice koju zovu Dajana 19. vijeka

Zeljka

Zbog Depa se kupala u šampanjcu, vodila ljubav u 63 sobe hotela – danas ga brani pred cijelim svijetom(VIDEO)

Vanja A

Ovo je najbolji način za skladištenje vina

Vanja A

Ostavite komentar