Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke su u svojim koritima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke su u svojim koritima

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području Kantona Sarajevo u svojim koritima.

  • Što se tiče proteklog dana, gledano po opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano – kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području opštine Novi Grad, gdje je voda takođe prodrijela u veliki broj objekata.

  • Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Meser i Robot. Takođe, na području ove opštine izvršeno je 80 evakuacija – dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

Klix.ba

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar