31. Maja 2022.

Noć divova – prednost Đoković

Big Portal

Poznato je da će ovaj susret moći da gleda čitava Francuska, a ovdašnja štampa posvetila je naslovne strane Srbinu i Špancu.

“Ekip” piše o noći divova, koja je pred nama – burna predigra, nekoliko sati vrhunskog tenisa u najavi i sve što dolazi nakon toga.

Uticajni “Le Parisien” donosi naslov “Prednost Đoković?”, aludirajući na činjenicu da će meč biti odigran u večernjem terminu.

Mnogo se pričalo o ovoj činjenici i situaciji, koja bar u teoriji, više pogoduje srpskom asu – zbog vlažnosti vazduha, temperature i niskog odskoka loptice.

Među novinarima u pres centru naravno da je 59. “Rafole” glavna tema, a hrabri prognostičari ističu da je Novak taj koji je favorit.

Najbolji teniser sveta je pokazao izrazitu sigurnost u igri, fokus i samo je nastavio tamo gde je stao u Rimu.

Sa druge strane, “Bik sa Majorke” je probleme imao u prošlom kolu protiv Feliksa Ože-Aljasima, kada je morao da igra pet setova.

Osim rezultatskog, nije delovalo da ima neki drugi, mislimo na zdravstveni problem, u vidu stopala.

Ipak, Nadal je na poslednjoj konferenciji za medije u prvi plan stavio taj problem koji ga prati sve vreme, ističući da ga on prati sve vreme, te nije isključio mogućnost da ovo bude i njegov poslednji susret u Parizu.

Sigurno je i to da će vlasnik 13 titula ovde imati ogromnu podršku sa tribina protiv Novaka, koji, čak i kad nije prisutan, „proganja“ ovdašnje navijače.

O tome najbolje govori situacija po završetku meča Rafe i Feliksa, kada je spiker Aleks Koreča spomenuo novog rivala Španca, onog najvećeg, na šta je publika krenula da zviždi.

Ali, znamo kako to može biti i mač sa dve oštrice za Đokovićeve rivale.

Nemali je broj slučajeva kada je Novak ovakvu atmosferu umeo da preokrene u svoju korist i inatom baci na kolena sve.

Da li će velikog rivala uspeti da savlada i treći put, drugi uzastopni, nakon prošlogodišnjeg finala, saznaćemo u utorak uveče.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare