2. Januara 2022.

“Njujorški plavci” imaju nove automobile

Big Portal

Uskoro će se na gradskim ulicama pojaviti više od 180 potpuno novih Mustanga Mach-E. Svi oni će služiti u državnim institucijama, uključujući i policijske stanice.

Električni policijski automobili nisu samo evropski izum. Sličnim putem krenuo je i Njujork, koji je za svoje usluge kupio 184 električna Mustanga Mach-E. To je veliki broj, iako je to još uvek kap u moru od preko 30.000 automobile koje koriste njujorške vlasti.

Mustang će ići u mnoga odeljenja, uključujući zaštitu okoline, medicinske službe, usluge parkova i rekreacije, policiju i šerifa. Grad se odlučio za jaku GT specifikaciju s dva elektromotora ukupne snage 487 KS i obećanim dometom do 500 km s jednim punjenjem. Ukupno će cela investicija koštati više od 11,5 miliona dolara.

Ovo je prvi veliki korak prema postepenoj zameni dotrajalih policijskih automobila električnim ekvivalentima.

“Korišćenje električnih vozila od strane javnih službi je važan korak prema smanjenju emisije gasova, smanjenju rizika od respiratornih bolesti, smanjenju buke i prestanku dugotrajnog oslanjanja na fosilna goriva. Zaštita ljudi i okoline su važni ciljevi za javnu bezbednost u budućnosti“, kaže šerif Njujorka Joseph Fucito.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare