Njujorška policija brutalno sprovodi mjere: Udarci u glavu - čovjek leži i ne pruža otpor - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njujorška policija brutalno sprovodi mjere: Udarci u glavu – čovjek leži i ne pruža otpor

Na internetu su osvanuli video snimci na kojima se vide njujorški policajci kako nasilno sprovode vanredne mere socijalnog distancijranja, prenosi AP.

Na jednom snimku je prikazano kako jedan policajac trči za Afroamerikancem i nasilno ga obara na zemlju.

Na drugom snimku policajac udara u glavu muškarca koji leži na ulici i ne pruža nikakav otpor.

Uprkos mnogobrojnim apelima da se njujorška policija povuče sa zadataka u vezi sa sprovođenjem vanrednih mera, gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio ne pristaje na to.

“Nećemo povući njujoršku policiju. Svoju odluku nisam formirao tek na osnovu nekoliko pojedinačnih, loše obavljenih intervencija, već na osnovu miliona dobro obavljenih intervencija”, rekao je di Blazio.

Džu Hjun Kang direktor udruženja Ujedinjena zajednica za reformu policije, smatra da je policija koristila nadzor vanrednih mera da bi prikrila zloupotrebe, neosnovano korišćenje sile i fizičko ugrožavanje Njujorčana.

Na snimku objavljenom u subotu vidi se kako policajac koji ne nosi zaštitnu masku, obara na zemlju mujškarca i udara ga u glavu.

Načelnica policije Dermot Šea izjavila je da će se svi prijavljeni slučajevi istraživati posebno, kao i da udarac ne bi trebalo da se tretira kao upotreba prekomerne sile.

“Tokom obuke na Policijskoj akademiji uči se da je dozvoljeno udariti nekoga ko se ne povinuje naredbama policajca”, ukazala je Šea.

B92

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar