Njujork zatvara škole, kafiće, restorane - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njujork zatvara škole, kafiće, restorane

Njujork je od danas zatvorio škole, a sutra će zatvoriti restorane, kafiće, pozorišta i ostale javne objekte u pokušaju da se zaustavi širenje virusa korona.

Gradonačelnik Bil de Blasio rekao je da je odlučio da preduzme ovu mjeru jer se “grad suočava sa prijetnjom bez presedana” i da se mora odgovoriti “mentalitetom iz ratnog doba”.

U SAD je do sada potvrđeno 69 smrtnih slučajeva povezanih sa pandemijom i 3.774 slučajeva zaraze. Vašington je u međuvremenu proširio zabranu letova i obuhvatio Veliku Britaniju i Republiku Irsku.

U Njujorku, koji ima više od osam miliona stanovnika, zabilježeno je pet smrtnih slučajeva. Sve žrtve, starosti od 53 do 82 godine, imale su i druge zdravstvene probleme, saopštile su vlasti, prenio je Bi-Bi-Si.

Dopisnici javljaju da postoji rastući osjećaj nelagode i konfuzije u Americi, kao i strah da će ponestati bolničkih kreveta i bojazan za brigu o djeci jer desetine miliona najmlađih sada neće ići u škole.

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da Amerika ima pripremljen odličan sistem testiranja koji će ljudi ubuduće koristiti.

Danas objavljeno

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Erdogan odustao: “Biće oprezniji”

M.

Šmit u četvrtak pred poslanicima parlamenta BiH

M.

Ostavite komentar