1. Aprila 2020.

Njujork: Zaraženo preko 75.000 osoba, 1.000 policajaca

Big Portal

CNN piše da je zaraženo 1.048 uniformisanih policajaca i 145 civilnih službenika NYPD-a.

Guverner Njujorkaa Andrew Cuomo je naveo da je u ovom gradu od korona virusa preminulo ukupno 1.550 osoba, a samo danas 332. Dodao je da je do sada 10.929 pacijenata hospitalizovano.

Guverner Cuomo je naglasio kako niko ne zna kada će ograničenja zbog korona virus prestati, a život vratiti u normalu.

“Svi smo zabrinuti i umorni. Naš cijeli način života je poremećen, a svi žele znati samo kada je sve ovo gotovo”, rekao je Cuomo.

Pozvao je sve stanovnike Njujorka da prilagode svoja očekivanja situaciji kako se ne bi svako jutro kada se probude razočarali.

“Svi možete imati hipoteze, projekcije, mišljenja, ali niko ne zna kada će sve ovo stati. Ali samo mogu reći da u skorije vrijeme neće”, dodao je Cuomo.

Cuomo je govorio i o zdravstvenom sistemu u Njujorku te napomenuo da država ima više od 160 bolnica i zdravstvenih sistema, koji uključuju i privatne i javne sektore koji “sarađuju kao nikada dosad”.

“U Njujorku imamo na raspolaganju ukupno 75.000 bolničkih kreveta, a bolnice u okruzima Nassau i Albany moraju biti na raspolaganju. Tačno je da je to mnogo lakše reći nego uraditi, ali nemamo druge opcije”, zaključio je Cuomo.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare