Njujork tajms: Ubijen drugi čovjek Al-Kaide; Iran demantuje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njujork tajms: Ubijen drugi čovjek Al-Kaide; Iran demantuje

Pripadnici izraelskih službi bezbednosti likvidirali su, u avgustu, u Iranu i po nalogu SAD drugog po rangu komandanta Al Kaide Abdulaha Ahmeda Abdulaha.

Ipak, Iran to demantuje.

U izveštaju Njujork tajmsa se navodi da je Abdulah, poznat po ratnom imenu Abu Muhahamad al-Masri, likvidiran u Teheranu. Pre više od mesec dana al-Masriju su prišla dva nepoznata lica na morociklu i likvidirala ga.

Ovaj atentat je sve do skoro držan u tajnosti, prenosi Rojters.

Sa druge strane, iransko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas izveštaje američkih medija da su operativci izraelske službe bezbednosti likvidirali u Teheranu drugorangiranog komandanta Al-Kaide Abdulaha Ahmeta Abdulaha, javlja Rojters.

U saoštenju Ministarstva ističe se da na “tlu” Irana nema terorista Al-Kaide.

“S vremena na vreme, Vašington i Tel Aviv pokušavaju da povežu Iran s tim grupama lažima i dajući medijima lažne informacije kako bi izbegli odgovornost za zločinačke aktivnosti tih i drugih terorističkih grupa u regionu”, navodi iransko Ministarstvo.

Rojters je ranije preneo pisanje Njujork tajmsa da su Abdulahu, poznatom po ratnom imenu Abu Muhamad al-Masri, u Teheranu pre više od mesec dana prišla dva nepoznata lica na motociklu i likvidirala ga.

Ovaj atentat je sve do skoro držan u tajnosti, navodi agencija.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar