Njujork ipak popustio pred virusom – sajam automobila se odlaže do avgusta - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Njujork ipak popustio pred virusom – sajam automobila se odlaže do avgusta

Prvobitno je trebalo da se održi u prvoj polovini aprila.

Do pre samo desetak dana organizatori njujorškog auto-salona uveravali su nas da će se manifestacija održati kako je i planirano, i da će početi 8. aprila.

Ipak, kako se situacija u vezi sa širenjem koronavirusa menja iz dana u dan, u utorak je odlučeno da sajam automobila u najvećem američkom gradu bude odložen za četiri meseca, do kada će, kako se očekuje, epidemija u tom delu sveta proći.

Organizatori su naveli da su se na ovaj potez odlučili zbog zabrinutosti za zdravlje ljudi usled stalnog širenja korona virusa i rasta broja obolelih. Tako bi, ako sve protekne po planu, sajam automobila u Njujorku trebalo da se održi od 28. avgusta do 6. septembra, dok su 26. i 27. avgust rezervisani za predstavnike medija.

Za razliku od auto-salona u Ženevi, koji je otkazan bez mogućnosti da bude naknadno organizovan u tekućoj godini, njujorški će se barem održati, doduše u terminu koji nije toliko atraktivan jer dolazi krajem leta i samo par meseci posle značajnijeg sajma automobila u Detroitu, koji se od ove godine umesto u januaru održava u junu.

Osim njujorškog, još ranije je odložen salon automobila u Pekingu.

Što se tiče beogradskog sajma automobila “BG Car Show”, koji bi trebalo da počne 19. marta, organizatori su krajem protekle sedmice saopštili da će se održati po planu.

Ipak, s obzirom da se situacija sa koronavirusom menja na dnevnom nivou, za očekivati je da će prispitati ovu odluku.

Danas objavljeno

Bentley investira 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila

Vanja A

Prvi čisto električni Lamborghini na scenu stupa 2028. u vidu 2+2 krosovera

Vanja A

Menadžer inženjeringa Apple Car-a napustio kompaniju i prešao u Meta

Vanja A

Ostavite komentar