11. Novembra 2020.

Njoke u umaku od majoneza

Big Portal

1 kg krompira

250 gr brašna

1 jaje

Za sos:

200 gr majoneza

4-5 velikih listova špinata

1/2 vezice peršuna

1 čen bijelog luka

nekoliko listića mente

sok od limuna, so

Priprema

Skuvajte krompir, oljuštite i ispasirajte ga. Dodajte jaje i malo soli i sipajte brašno da se dobije neljepljivo tijesto od kojeg ćete praviti njoke. Gotove njoke skuvajte u posoljenoj vodi dok isplivaju na površinu pa ih izvadite. U dublju posudu stavite špinat, peršun i listiće mente i prelijte nakratko vrućom vodom da malo omekša, a zatim ga prebacite u zdjelu sa hladnom vodom da zadrži lijepu zelenu boju. Izvadite ga iz ledene vode i iscijedite pa dodajte sitno sjeckani bijeli luk i štapnim blenderom napravite kašu koju ćete pomiješati sa majonezom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare