NJih svi volimo, a sada ih spremamo u drugačijem izdanju: Pravimo KROFNE - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

NJih svi volimo, a sada ih spremamo u drugačijem izdanju: Pravimo KROFNE

Odaberite džem i krenite.

Potrebno je:
Za testo

  •  300 ml vode
  • 20 ml ulja
  • 550 gr bašna
  • 20 gr kvasca
  • 1 kšičica šećera
  • malo soli

Za nadev:

  • džem po želji

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Od navedenih sastojaka formirati mekše testo i ostaviti da odmori 30 min. Razviti pola cm  i vaditi kalupom krofne.

Spajati po dve i makazama iseći sredinu kao u videu i u sredinu staviti kažičicu džema ili eurokrema. Malo neka se odmore, pa ih premazati žumancetom i peći na 190 stepeni C oko 30-35 min.

Foto: privatna arhiva

Mogu se posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Šolja toplog mleka i evo lepog obroka..Uživajte.!

Danas objavljeno

Nije za one koji broje kalorije: Novi srpski specijalitet – ćelepinje

Zeljka

Punjeni paradajz možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog

Vanja A

Cvijet pogača: Nježna kao pamuk

Zeljka

Ostavite komentar