Njemački penzioner sa tenkom „panter“ u podrumu kažnjen sa 250.000 evra - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Njemački penzioner sa tenkom „panter“ u podrumu kažnjen sa 250.000 evra

Sud u Kilu odlučio je da kazni vremešnog Njemca uslovnom kaznom od 14 meseci zatvora i naređeno mu je da plati kaznu od 250.000 evra, prenela je agencija DPA.

Sud u Kilu odlučio je da kazni vremešnog Nemca uslovnom kaznom od 14 meseci zatvora i naređeno mu je da plati kaznu od 250.000 evra, prenela je agencija DPA.

Osim toga, naređeno mu je da u narednih dve godine proda ili donira 40 tona težak tenk i protivavionski top muzeju ili kolekcionaru.

Nemački penzioner sa tenkom „panter“ u podrumu kažnjen sa 250.000 evra

Osuđeni Nemac tvrdio je pred sudom da je „pantera“ kupio u Engleskoj, insistirajući da se radi o nefunkcionalnom tenku, ali je po nemačkom zakonu bez posebnih dozvola ilegalno posedovati tenkove, oružje i municiju koji bi se mogli smatrati ratnim oruđima.

Lokalne vlasti grada Hajkendorfa, na severu Nemačke, otkrile su ilegalni arsenal tokom pretrage podruma kuće 84-godišnjeg penzionera 2015. godine.

Pretraga je obavljena u okviru šire istrage o trgovini umetničkih dela iz ere nacizma, a u odvojenoj raciji otkrivene su dve statue bronzanih konja koje su stajale ispred kancelarije Adolfa Hitlera.

(RTS)

Danas objavljeno

Nakon 20 godina od razvoda Nikol Kidman progovorila na ovu temu

V.R.

Vjerovali ili ne: Kriptovalutama sada trguje i – hrčak, a već ima impresivne rezultate

V.R.

Strašni detalji iz života Britni Spirs: Otac joj kontrolisao čak i SMS poruke

V.R.

Ostavite komentar