21. Septembra 2022.

Njemački park u kom živi 700 različitih vrsta leptira oduzima dah

Big Portal

Prvi i jedini nacionalni park u nemačkim Alpima se nalazi na jugu Nemačke, na samoj granici sa Austrijom. Nalazi se u opštini Berhtesgaden, i svojim pejzažima i prirodnom lepotom zaista oduzima dah. U nacionalnom parku posetioci mogu doživeti pravu prirodu i učiti o zaštiti okoline dok istražuju ovaj netaknuti rezervat na dobro označenim planinarskim stazama.

Berhtesgaden park posetiocima pruža jedinstveno iskustvo boravka u prirodi. Oni mogu otkrivati surove i oštre litice, posetiti duboke mračne šume i istraživati divlje reke i vodopade. Ovde takođe mogu pronaći mirne zelene pašnjake, idilične doline, mesta za porodične izlete.

Upravo to je i najveća vrednost Nacionalnog parka Berhtesgaden. Ovde živi više od 700 različitih vrsta leptira, a mogu se naći i razne divokoze, kozorozi, jeleni i suri orlovi, što je samo deo autohtonog živog sveta. Raznolikost je ovde velika, to je jedinstven mali svet u kom priroda može da se razvija sama od sebe.

Posetioci ovog nacionalnog parka mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu se nalaze brojne staze za pešačenje, a postoje i ostali sadržaji za turiste koji vole adrenalin i avanturu. Ovde postoji više od 260 kilometara pešačkih ili strmih planinskih staza, kao i brojne padine i staze za skijanje. Sve to, posebno u kombinaciji sa ljupkim planinskim kolibama, stvara zaista savršeno mesto za odmor.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare