15. Januara 2020.

Njemački mediji “razapeli” Angelu Merkel

Big Portal

Moskovski dopisnik lista “Zidojče cajtung” Zilke Bigalke, dan posle sastanka Putina i Merkelove održanog 11. januara, objavio je članak o predsedniku Putinu, u kome navodi da je ruski predsednik silom postigao ono što je odavno želeo, dodajući da je strašno i to što šef Kremlja teži uticaju, ali odbija da preuzme odgovornost, preneo je Sputnjik.

Sa druge strane, nemački list “Bild” je kritikovao “slabu kancelarku”, “koja moli” i koja se ni u čemu nije usprotivila “agresoru“.

Bivši glavni urednik portala “Handelsblat”, a trenutno vlasnik novog resursa “Medija pionir” Gabor Štajngart je sa žaljenjem konstatovao da “savezništvo i prijateljstvo koje se prenose sa generacije na generaciju” nestaju, jer je Merkelova počela da manevriše između Istoka i Zapada.

Nemački list “Cajt” ogorčeno je kritikovao srdačan ton susreta Merkelove i Putina i, kako smatra, “neočekivano” isticanje zajedničkih tačaka i “pohvalni” govor Merkelove o aktivnostima Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Siriji i Libiji.

To pokazuje, ocenjuje se u tekstu, u kojoj meri američka Vlada ostavlja “vakuum” koji popunjavaju drugi igrači, kao što su Turska, Rusija i Iran. Autori članka takođe strahuju da Merkelova sada pokušava da se dogovori sa njima.

Bivši predsednik nemačke asocijacije “Atlantski most” Fridrih Merc rekao je za list “Velt am zontag” da je Rusija ratoborna i da ne doprinosi uspostavljanju reda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare