Njemačke prijateljice noći traže pravdu, koronavirus ih tjera u ilegalu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Njemačke prijateljice noći traže pravdu, koronavirus ih tjera u ilegalu

Bordeli u cijeloj Njemačkoj zatvoreni su skoro već četiri mjeseca zbog pandemije. Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumijevanja za ovu mjeru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu.

Na nekima od transparenata je pisalo: „Mi smo profesionalci za higijenu“ i „Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone“.

„Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar“, rekla je Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

„U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva koronavirusa u vezi sa posetama bordelu“, naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Patike Majkla Džordana prodate za 152.500 dolara

Zeljka

Agneta i Ani-Frid ponovo u društvu bivših muževa: ABBA snima pet pjesama poslije 40 godina

Zeljka

Želimo ih još: Rodila je 11-oro dece i trudna je svake godine otkako se udala

Zeljka

Ostavite komentar