Njemačka vraća Srbiju na "crvenu listu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njemačka vraća Srbiju na “crvenu listu”

Njemačka će od nedjelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze virusom korona, saopštio je berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedjelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje njemačkog ministarstva spoljnih poslova njemačkim građanima da od 5. septembra izbjegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana prije ulaska u Njemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Njemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju, prenosi b92.

Taj kućni karantin može biti prijevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboljeli kovid-19, ili negativni test na koronavirus, navodi se na sajtu njemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Danas objavljeno

Grad zasuo Tivat – nestvarni prizori na kraju ljeta

M.

Ubrizgali 840 doza vakcina kojima je istekao rok

M.

U Srpskoj 457 novooboljelih; Preminulo 12 osoba

M.

Ostavite komentar