16. Novembra 2022.

Njemačka vozila najpouzdanija

Big Portal

Ugledna nemačka organizacija TUV je analizirala podatke od ukupno pregledanih 9,5 miliona vozila tokom 2021 i 2022. godine i na osnovu beleški o nedostacima donela i listu najpouzdanijih modela na njihovim putevima. 

Možda nije čudo, ali Nemci tvrde da su nemačka kola najpouzdanija po pitanju značajnih nedostataka poput onih na sistemima kočenja, upravljanja, motora, menjača,…

Zanimljivo je da je prosečna starost vozila veća od deset godina, što dokazuje da je i na najvećem tržištu automobila zavladala recesija, pa su time i rezultati zanimljivi i vide nas prema nama dobro znanok činjenici, „Mečka je Mečka“. Osim toga primetan je i rast procenta kvarova koji je sada na 22,5% od svih pregledanih vozila.

Ukupni pobednik sa najmanje nedostataka od 9,5 miliona pregledanih automobila je Mercedes B klase sa kvarovima na svega 2,0% pregledanih vozila.

Drugi je takođe Mercedes, GLC sa 2,3% a treći VW Golf Sportvan sa 2,5% kvarova. Slede Audi Q3 (2,4%) i Audi Q2 sa problemima u 2,5% pregledanih modela.

Naravno, najlošija je Dacia Logan sa kvarovima u 11,6% vozila, Dacia Dokker 10,8 %, VW Sharan 9,4 % i Citroen C3 Aircross 9,4 %

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare