Njemačka: Pet osoba na dvije lokacije ubijene strijelama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njemačka: Pet osoba na dvije lokacije ubijene strijelama

Njemačku javnost već danima potresa misteriozna smrt sada već pet osoba, do kojih je došlo na dvije lokacije, udaljene 600 kilometara, ali koje je povezao način egzekucije.

Tijela 53-godišnjeg muškarca i dvije žene od 33 i 30 godina nađena su u sobi privatnog pansiona u okolini Pasaua (Bavarska), da bi policija, koja je htjela da obavijesti partnerku ubijene 30-godišnjakinje u njenom stanu u Vitingenu, 600 kilometara dalje (pokrajina Donja Saksonija) zatekla tijela još dvije žene od 35 i 19 godina.

Obdukcija prve tri žrtve ukazuje na grupno samoubistvo. I dalje nema indicija da je četvrta osoba bila umiješana u slučaj, saopštilo je u utorak tužilaštvo u Pasauu.

Strijela zabodena u srce uzrok je smrti 53-godišnjeg muškarca i 33-godišnje žene, koji su zajedno ležali u krevetu, dok je za 30-godišnju ženu, koja je ležala na podu sobe, bio smrtonosan pogodak u vrat. Pretpostavlja se da je 30-godišnja žena prvo ubila par, a zatim i sebe.

U međuvremenu su identifikovane i dvije žene, čija je beživotna tijela policija zatekla u Vitingenu, u stanu 30-godišnje žrtve nađene u Pasauu. Kako prenosi “Fokus”, pozivajući se na policiju, jedna žrtva je 35-godišnjakinja iz Bad Krojcnaha (pokrajina Rajna-Palatinat). Ona i 30-godišnja žrtva iz Pasauua ozakonile su vezu još 2017, pa nose isto prezime. Druga žrtva ima 19 godina, a doselila se u taj grad čim je postala punoljetna.

Kako saznaje “Fokus”, u krugovima poznanika 53-godišnjeg muškarca, nađenog u Pasauu, još između 2015. i 2018. dogodio se smrtni slučaj. Mladić je bio član borilačkog kluba, koji je vodio 53-godišnjak. Kao i sada u Pasauu, i on je izvršio samoubistvo, ali pod nejasnim okolnostima.

Novi slučaj iz dana u dan postaje sve zamršeniji. Kako saznaje njemačka televizija RTL, 53-godišnji muškarac je oko sebe okupio grupu ljudi, uglavnom preko borilačkog kluba. Roditelji 19-godišnje žrtve iz Vitingena potvrdili su toj televiziji da je njihova kćerka godinama bila u kontaktu s njim, nakon što ga je upoznala dok je kod njega pohađala kurs samoodbrane. Zbog njega je, navodno, prekinula kontakt s porodicom.

– Za samo dvije nedjelje prekinula je sa starim okruženjem, potpuno se zatvorila u sebe – izjavila je majka i dodala da je djevojka komunicirala samo s članovima kluba. Napustila je čak i tadašnjeg dečka, koga je porukom obavijestila o raskidu.

Televizija RTL prenosi da su petoro mrtvih imali uzajamne seksualne odnose, ali policija to još nije potvrdila. Zna se samo da su pripadali potkulturi koja na različite načine oživljava srednjovekovnu kulturu i život.

Blic.rs

Danas objavljeno

Rosu blokirala Sjevernu Mitrovicu, u grad ušlo više od 200 specijalaca

M.

Rjabkov upozorio da se NATO “igra vatrom”

M.

Blinken: Švedska i Finska uskoro u NATO savezu

M.

Ostavite komentar