Njemačka odaje počast preminulima od korona virusa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njemačka odaje počast preminulima od korona virusa

Njemačka danas odaje počast ljudima koje je izgubila od korona virusa, kojih je skoro 80.000, u trenutku kada se bori da se uhvati u koštac sa porastom broja zaraženih.

Predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer predvodiće memorijalni dogadaj sa ostalim najvišim zvaničnicima u berlinskoj koncertnoj dvorani Koncerthaus, prenio je AP.

Njegova kancelarija je navela da je događaj posvećen, takođe, ožalošćenima koji nisu mogli da prate svoje rođake kada su umirali i za koje važni rituali žaljenja nisu bili mogući.

U Njemačkoj ukupan broj preminulih od korona virusa iznosi 79.914, što je peti najviši ukupan broj u Evropi, poslije Britanije, Italije, Rusije i Francuske.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pokušava da u parlamentu dođe do zakona kojim bi se naložilo povlačenje hitne kočnice u oblastima u kojima ima više od 100 novih slučajeva sedmično na 100.000 stanovnika.

Nacionalna stopa danas je iznosila 162.

Zakon bi se odnosio na zatvaranje prodavnica, kulturnih i sportskih objekata, ograničenje ličnih kontakata i uvođenje policijskog časa.

Merkelova je kazala da je plan potreban da bi se spriječilo da njemački zdravstveni sistem postane preopterećen.

Danas objavljeno

Preminuo admiral Branko Mamula

M.

“Rusija je ozbiljna pretnja”

M.

Vučić: “Otvoreni Balkan” prilika za region

M.

Ostavite komentar