Njemačka nije poslušala Ameriku: Huawei gradi 5G mreže! - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Njemačka nije poslušala Ameriku: Huawei gradi 5G mreže!

Huawei ima zeleno svjetlo da gradi 5G mreže u Njemačkoj, ali samo ako ispuni stroge njemačke bezbjednosne zahtjeve!

Huawei ima zeleno svjetlo da gradi 5G mreže u Njemačkoj, ali samo ako ispuni stroge njemačke bezbjednosne zahtjeve!

Nemačka očekuje da će Huawei pokazati da može da ispuni njene bezbednosne zahteve za učešće u uvođenju 5G mreže u zemlji, izjavio je nemački ministar ekonomije Peter Altmajer nakon sastanka sa direktorom kineske kompanije.

Jasno sam stavio do znanja da je telekomunikaciona bezbednost od velikog značaja, da očekujemo od svih operatora da ispune naše bezbednosne zahteve i da je sad dužnost Huawei kompanije da nam dokaže da je u stanju da to uradi“, rekao je Altmajer nakon sastanka sa direktorom Huawei-ja Renom DŽengfejem u Šangaju, prenosi Rojters.

Nemački ministar je, prema rečima njegove portparolke, naveo i da su zaštita podataka građana i poštovanje nemačkog zakona od ključnog značaja. Altmajer i Ren su razgovarali o pravnim i tehničkim bezbednosnim pitanjima vezanim za ekspanziju 5G mreže, koja je 21. juna eksperimentalno puštena u rad i u Srbiji i Beogradu, strukturi Cloud usluge, kao i o automatizaciji proizvodnih tehnologija i razmeni podataka, što je poznato kao Industrija 4.0., odnosno četvrta industrijska revolucija.

Nemačka je u martu uvela strože kriterijume za prodavce telekomunikacione mrežne opreme, ali nije eksplicitno spomenula Huawei, već je samo navela da isti propisi treba da se primenjuju na sve prodavce.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar