25. Jula 2021.

Njemačka: Mogućnost novih ograničenja za nevakcinisane

Big Portal

Braun je, međutim, za njemački nedjeljnik “Bild am zontag” rekao da ne očekuje nove stroge mjere zatvaranja zbog epidemije u Njemačkoj.

On je istakao da bi nevakcinisanim licima mogao biti zabranjen ulaz u objekte kao što su restorani, bioskopi i stadioni, jer “predstavljaju preveliki rizik za ostale”.

Prema njegovim riječima, vakcinisanje je važno radi zaštite od teške bolesti, kao i zbog toga što će “vakcinisani imati veće slobode u odnosu na one koji nisu primili vakcinu”.

Braun je naglasio da će takva politika biti zakonita, jer je država odgovorna za zaštitu zdravlja građana, prenio je AP.

Usljed širenja zaraznijeg delta soja virusa korona, njemački političari razmatrali su mogućnost obaveznog vakcinisanja radnika u određenim oblastima rada, uključujući medicinsko osoblje. Međutim, za sada nisu sprovedena bilo kakva nova ograničenja niti posebni zahtjevi.

Merkelova je tokom nedavne posjete Institutu “Robert Koh” izjavila da za sada neće biti sprovedena pomenuta politika, jer vlasti žele da se, prije svega, usredsrede na sam proces vakcinacije.

Ona, međutim, nije isključila mogućnost drugačijeg stava vlasti za nekoliko mjeseci.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare