Njemačka: Cijela Hrvatska je u "crvenom". I mi smo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Njemačka: Cijela Hrvatska je u “crvenom”. I mi smo

Njemačka vlada na preporuku epidemiološkog Instituta Robert Koh satavila celu Hrvatsku na listu epidemiološki rizičnih područja.

Do sada su tri županije, Istarska, Zadarska i Primorsko-goranska, bile van “crvene liste”, ali je danas cela Hvatska proglašena rizičnom.

To znači, piše Jutarnji list, da za povratnike u Nemačku iz Hrvatske vaći 14-dnevna samoizolacija koja se može izbeći negativnim testom na koronavirus koji nije stariji od 48 sati. Testovi za povratnike iz rizičnih područja su besplatni, ali se priznaju se testovi iz zemlje povratka.

Nemačka je od petka na listu epidemiološki rizičnih zemlja stavila i Sloveniju, Mađarsku, Kipar i Bugarsku.

Na listi se sa izuzetkom dve opštine nalazi i Austrija te s izuzetkom Kalabrije i cela Italija. Po prvi put se i jedna grčka pokrajina nalazi na listi rizičnih područja.

U međuvremenu su i najveći delovi Nemačke proglašeni rizičnima.

U Nemačkoj će od ponedjeljka na snazi biti zabrana rada ugostiteljskih objekata i kulturnih i sportskih ustanova. Isto tako su zabranjena i turistička putovanja unutar Nemačke.

Uprkos tomu što je gotovo čitava Evropa za građane Nemačke rizično područje, nemačka vlada insistira na tome da granice te zemlje ostanu otvorene.

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar