Njemačka: Bolnica pod policijskom opsadom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Njemačka: Bolnica pod policijskom opsadom

Pripadnik “škaljarskog klana”, Igor Krstović smješten je u bolnicu u Njemačkoj pod velikim mjerama bezbjednosti.

On je hospitalizovan nakon što je iz Crne Gore otišao u Njemačku nekoliko sedmica nakon što je izrešetan u pucnjavi.

Krajem januara, u naselju Balijače u Podgorici, oko stotinu metara od svoje kuće, ranjen je Igor Krstović (35), dok je vozio automobil “mercedes”. Na njega je tada ispaljeno više od 20 metaka, a poznati napadači pogodili su ga u grudi, stomak i natkoljenicu.

Napad na Krstovića se tretira kao još jedan od napada na škaljarce, s obzirom na to da su nekoliko dana prije njega ubijeni Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) u Atini, a važili su za dvojicu istraknutih članova ovog klana.

Samo nekoliko dana nakon ubistva, dogodilo se još jedno, u Beorgadu je ubijen Marko Vuković (41) naočigled svoje žene i djece kao i Dedović i Stamatović. On za razliku od ove dvojice nije bio pripadnik ni jednog klana, ali se vjeruje da je u prošlosti sarađivao i sa škaljarcima i kavčanima.

Ranjeni Igor Krstović (35), inače stariji član “škaljarskog klana”, posljednji put je uhapšen 2017. godine. Tokom pretresa kuće u Crnoj Gori, istražioci su pronašli 180.000 evra u gotovini, ugovorima o nekretninama i automobilima.

Kako piše njemački portal Bild priča se da pripadnici škaljara žive uglavnom u Minhenu i Hanoveru. Trenutno se postavlja pitanje, da li je Medicinski fakultet na kome je zbrinut Krstović, “poznavao” njegov bogat kriminalni dosije. Portparol Ministarstva nauke povodom toga objasnio je.

– Došao je kao hitan slučaj, ljekari ne mogu da odbiju liječenje – rekao je portparol.

(Avaz)

Danas objavljeno

Slučaj David Dragičević: Na sudu se suočili krim tehničari i njihov bivši šef

M.

Ispitana u Tužilaštvu BiH: Alisa Mutap se nije branila ćutanjem, aktivno iznijela svoju odbranu

M.

Helikopter gasi požar na području Trebinja

M.

Ostavite komentar