11. Oktobra 2019.

NJEGOVO HRABRO SRCE NIJE MOGLO VIŠE “Dječak leptir” izgubio bitku za život, SRBIJA U SUZAMA

Big Portal

Nekoliko dana Despot je bio bez svijesti, priključen na aparate, i iako su ljekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspjeli. Dječaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, ljekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dječaka, nažalost, nije bilo.

Blic je u ljeto 2015. godine objavio priču o Despotu Laziću, koji je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza. Od glave do pete Despot je bio prekriven ranama.

– Treba biti psihički jak, pa sakriti suzu dok si uz njega. Tek kada ga savlada san, dobro se isplačem, pa i ja odem na spavanje. Svako jutro nova nada, ali i nje je sve manje – pričala je Despotova majka.

Kako je dječak rastao, tako su rane i modrice bivale sve veće, bolnije i krvavije. Taman kada se jedna smiri, na drugom dijelu tijela – leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gdje ima kože, buknula bi nova. Zbog bolova i svraba Despot već neko vrijeme nije mogao da stoji i hoda, stigla ga je i anemija.

Unutrašnje organe spopali su plikovi, zbog čega je dječak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest nije dozvoljavala pravilan rad prstiju, pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Posljednjih nedjelja Despot je bio na Institutu za majku i dijete. Njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i iako je tim ljekara dao sve od sebe da pomognu dječaku leptiru, u tome nisu uspjeli.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare