Njegov život je obilježila tajna ljubav sa kolegicom - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Njegov život je obilježila tajna ljubav sa kolegicom

Američki glumac David Schwimmer pojavio se u brojnim filmovima i serijama ali je radio i kao režiser i producent, ali sve do danas mu je uloga Rossa Gellera u kultnoj seriji “Prijatelji” ostala najpoznatija u karijeri.

David ovih dana slavi 55. rođendana u glumačke vode bacio se još kao desetogodišnji dječak. Rođen je u New Yorku, a nakon što se s porodicom preselio u Los Angeles, dobio je prvu ulogu. Nakon toga je glumio u nekoliko pozorišnih predstava, a još kao dječak osvajao je i glumačke nagrade. Nakon srednje škole se počinje ozbiljnije baviti glumom.

Iako slovi kao najmirniji od slavne šestorke popularnih Prijatelja, ni Schwimmer nije izbjegao pažnju medija kada je njegov ljubavni život u pitanju. S britanskom umjetnicom Zoe Buckman vezu je započeo 2007. godine, a par se vjenčao tri godine kasnije. Kćerku Cleo dobili su 2011., ali njihov brak nije potrajao. Objavili su 2017. godine da se rastaju, ali zbog kćerke su ostali u dobrim odnosima. Prije nje viđao se s pjevačicom Tinom Barett, koja se proslavila s grupom S Club 7, a u njegovu je zagrljaju bila je i Natalie Imbruglia 1996. godine. Prema pisanju medija, govorilo se i da je bio u vezi s Minnie Driver, ali svoju vezu s početka 90-ih godina par nikada nije potvrdio.

S kolegicom Jennifer Aniston odigrao je jedan od najomiljenijih televizijskih parova svih vremena, a kao Ross i Rachel osvojili su srca fanova širom svijeta. Prije nekoliko mjeseci strani mediji su se raspisali o tome kako Aniston i Schiwimmer provode puno vremena zajedno u njenom domu u Los Angelesu otkako su se ponovno ujedinili na setu specijalne epizode serije “Prijatelji”, koja je prikazana u maju ove godine. “Nakon okupljanja Prijatelja postalo je jasno da su prisjećanja o prošlosti u njima probudila stara osjećanja i da hemija koju su morali da zadrže u sebi još postoji”, izjavio je za jedan magazin.

Na okupljanju Prijatelja Schwimmer i Aniston priznali su i kako su za vrijeme snimanja serije gajili stvarna osjećanja jedno prema drugom, ali nisu imali prilike da se upuste u vezu.

– U prvoj sezoni sam bio jako zaljubljen u Jen.  Ali bili smo poput dva broda koji se neprestano mimoilaze jer je neko uvijek bio u vezi. I nikada nismo prešli tu granicu”, izjavio je Schwimmer. “Sjećam se da sam rekla Davidu: ‘Biće bezveze ako se prvi put poljubimo na nacionalnoj televiziji’, ali to smo i uradili. Odlučili smo da sva svoja osjećanja usmjerimo na Rossa i Rachel”, dodala je Jennifer.

Glumac je kasnije opovrgnuo glasine da se viđa s Aniston.

Izvor: Stil.kurir.rs

Danas objavljeno

U borbi sa sušom Kina započela zasijavanje oblaka kako bi izazvali kišu

Vanja A

Koze i ovce štite od požara

Vanja A

Dženifer Aniston u šestoj deceniji pokazala ubitačnu liniju u kupaćem

Vanja A

Ostavite komentar