Njegoševa ulica konačno postaje dvosmjera u naselju Paprikovac - BIGportal.ba
Banja Luka

Njegoševa ulica konačno postaje dvosmjera u naselju Paprikovac

Počeli su radovi na Njegoševoj ulici u naselju Paprikovac, a kako kaže Nenad Račić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, nadaju se da će se u ovoj ulici konačno omogućiti protok saobraćaja u oba smjera.

Kako kaže, radovi su počeli prije nekoliko dana u skladu s propisima komunalne djelatnosti, a u cilju da se omogoći dvosmjerni protok radi boljeg funksionisanja saobraćaja. 

“Već drugo tražimo da ova ulica postane dvosmjera, s obzirom na to da smo morali da kružimo preko Majevičke ulice, te bismo tako stvarali gužbu na tranzitu”, kaže Račić za “Nezavisne novine”.

Kako je objasnio, Njegoševa ulica dijeli Paprikovac i Petrićevac, te mještanima Petrićevca omogućava lakši pristup grada, dok mještanima Paprikovaca višestruko koristi, jer omogućava brži prilaz trgovinama, apotekama, ambulantama, kao i izlazu iz grada.

Podsjećamo, Njegoševa ulica je dugo bila jednosmjerna iz pravca Petrićevac – Paprikovac, što je vozačima ovog dijela grada predstavljalo problem, te iako je proširena dugo nije bio omogućen protok saobraćaj u oba smjera. 

Kako su mještani ranije isticali, protok saobraćaja na ovom dijelu grada je bio otežan i zbunjivao je vozače.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Dragočaj ostao bez kontejnera

M.

Susret ljubitelja dvotočkaša na Kastelu: Sve spremno za ovogodišnji “Moto – fest“

M.

Građani pozvani da odlučuju o izgledu centra Banjaluke

M.

Ostavite komentar