18. Februara 2020.

“Niti osporavam, niti podržavam zaključke Skupštine”

Big Portal
  • Tako da ja ni na koji način ne bi mogao, niti ima potrebe, niti da osporavam zaključke Narodne skupštine, niti da podržavam zaključke Narodne skupštine.

Dakle, to je njihovo puno pravo. Radili su u okviru Ustava, zakona i u okviru svoje nadležnosti. Isto tako kao što ja, kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, gdje sam direktno biran i dobio mandat od naroda, tražim i želim da imam potpuno pravo da odlučujem u skladu sa svojim stavovima, onim kako ja smislim, šta ja mislim i sa svojom savješću – kazao je Mektić.

Dodao je da je on za to odgovoran narodu, posebno onim biračima koji su ga birali, koji su u njemu prepoznali nekakvu politiku i na osnovu toga se opredjelili da glasaju za njega.

Upitan da li će ubuduće podržati stavove vlastite stranke kada je riječ o radu u Parlamentarnoj skupštini BiH, odgovorio je da on zapravo ne zna i da ni iz današnje sjednice nije mogao da zaključi šta su bili pravi zaključci jučerašnje sjednice Narodne skupštine.

  • Ako sam dobro shvatio i razumio, da je zaključak Narodne skupštine bio da predstavnici u institucijama BiH ne učestvuju u odlučivanju. Koliko sam vidio, danas je u odlučivanju učestvovao i predstavnik političke opcije ili koalicije koja je zagovarala donošenje takve odluke – naveo je Mektić.

Naime, danas je održana sjednica Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH na kojoj je član Komisije Sredoje Nović (SNSD) glasao i bio „protiv“.

Mektić kaže da on ništa nije uradio „mimo Sredoja Novića, koji dolazi iz SNSD-a, koji je danas čitavo vrijeme učestvovao u odlučivanju“.

  • Stvar je u tome što je on bio protiv nekih stvari, a da sam ja bio za neke stvari i glasao „za“. Ne vidim u čemu je razlika između nas dvojice – kazao je Mektić.

Poslanici stranaka sa srpskim predznakom u Narodnoj skupštini RS usvojili su sinoć osam zaključaka, kojima parlament, između ostalog, obavezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da predlože u Parlamentranoj skupštini BiH usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Takođe, obavezali su predstavnike RS-a u institucijama BiH da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH i njegovog stupanja na snagu te poništenja sporne odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrendom zemljištu.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare