Niste sigurni da li želite da skratite šiške? Ovi savjeti mogu da vam pomognu - BIGportal.ba
Magazin Moda

Niste sigurni da li želite da skratite šiške? Ovi savjeti mogu da vam pomognu

Kada žele promenu, žene obično krenu od svojih frizura. Jedna od tih transformacija odnosi se na kraćenje šiški.

Iako one daju potpuno drugačiji izgled ženskom licu od prethodnog, trebalo bi ipak napomenuti da šiške zahtevaju određenu brigu, te da možda i nisu pravi izbor za svakog pojedinca.

Shodno tome, da se ne biste kasnije kajali zbog ove “životne odluke”, mi vam u nastavku teksta dajemo osam saveta koje bi trebalo da pročitate prilikom odluke o kraćenju šiški.

1. Pre nego što se odlučite za šiške, uverite se da ste spremni za promenu. Savršen izgled šiški može se postići svaki dan, ali to zahteva puno truda i nege. Stoga, pre nego što krenete u poduhvat skraćivanja šiški, uverite se da je to stil koji zaista želite i da ste spremni da se posvetite njihovom održavanju kako bi uvek izgledale besprekorno.

2. Jedna od najvećih prednosti šiški na dugoj kosi jeste to što nekad možete da operete samo njih umesto cele kose i tako instant dobijete svežiji izgled kose. Praktično, zar ne?

3. Dobro razmislite pre nego što se odlučite za izuzetno kratke šiške, jer je njihovo održavanje znatno teže nego u slučaju onih dužih. Ipak, svakako je dobro znati da kraće šiške najbolje pristaju ovalnom, srcolikom i okruglom obliku lica.

4. Pažljivo razgovarajte sa svojim frizerom o odabiru tipa šiški koji će najviše odgovarati vašem obliku lica i istaći osobine koje želite da naglasite. Na primer, duže šiške mogu skrenuti pažnju na vaše obraze ili nos i “omekšati” vaše lice.

5. Ako ste generalno veoma privučeni izgledom Francuskinja i mami vas odluka da nosite šiške, ali još uvek niste sasvim sigurni, preporučujemo vam da se odlučite za duže šiške. Njih ćete mnogo lakše održavati, a vašem izgledu daće nonšalantnu, šik notu.

6. Ako vaša prirodna kosa ne izgleda onako kako biste želeli (npr. kovrdžava je a ne prava), ili je izuzetno gusta i suva, održavanje i nega šiški može potrajati. Zato dobro razmislite da li ujutro imate vremena i strpljenja za stilizovanje. Ovo je pogotovo važno u slučaju da imate dugu kosu, pošto njoj inače treba daleko više vremena za oblikovanje od kratke ili srednje dužine.

7. majte na umu i to da ćete, ako skratite šiške, morati mnogo češće da idete kod frizera na korekcije. Zapamtite da su kuhinjske makaze u ovom slučaju strogo zabranjene.

8. Kovrdžava kosa može izgledati sjajno sa šiškama, ali prvo se uverite da imate prave proizvode za oblikovanje kose da biste bili sigurni da će krajnji efekat biti onakav kakav želite.

Danas objavljeno

Zbog Depa se kupala u šampanjcu, vodila ljubav u 63 sobe hotela – danas ga brani pred cijelim svijetom(VIDEO)

Vanja A

Ovo je najbolji način za skladištenje vina

Vanja A

Snimka Brucea Willisa kako igra košarku u svom dvorištu oduševila obožavatelje

Vanja A

Ostavite komentar