Niste pojeli cijeli obrok? U ovom restoranu će vas kazniti zbog toga - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Niste pojeli cijeli obrok? U ovom restoranu će vas kazniti zbog toga

Kako bi mušterijama skrenuli pažnju na težinu ribarskog posla, vlasnici restrona im naplaćuju kazne ukoliko im ostane hrana na tanjiru.

Mušterija je uvek u pravu? Ako sam platio, ja odlučujem? Ove parole ne vrede u japanskom restoranu Hačikio – a kad čujete razlog, možda zaključite da ste i sami na njihovoj strani.

Nakon što su shvatili da izjava “Neka deca umiru od gladi u Africi” ne deluje tako efikasno u borbi protiv rasipanja hrane, odlučili su da goste udare tamo gde zaista boli: po džepu. Naime, ovde ćete dobiti novčanu kaznu za svaku kašičicu pirinča koju ste ostavili na tanjiru. I ne možete reći da niste bili upozoreni.

Razlog leži u velikoj povezanosti restorana s lokalnim ribarima. Čak je i način na koji poslužuju hranu prilično filmski. Dok konobari donose hranu i serviraju je, pevaju mornarske pesme – a mušterije koje ih znaju, na njih jednako tako odgovaraju.

Vlasnik restorana, Hitoši Sugita, objasnio je kako naplaćivanje kazni zbog bacanja hrane proizlazi iz želje da kod mušterija podigne svest o opasnosti i važnosti ribarskog posla.

Njihov zadatak lovljenja ribe nije nimalo lak i ne opisuje se bez razloga kao hleb sa sedam kora. Baš zbog toga, trebalo bi da budemo svesni značaja hrane koju imamo pred sobom i osvestiti problem bacanja hrane.

Jedan od najvećih specijaliteta ovog restorana je ikra lososa u sojinom sosu sa pirinčem – porcija koju ćete dobiti stvarno je isplativa za cenu, no očekuje se da barem onda imate poštovanje i pojedete je kako dolikuje.

Danas objavljeno

Potvrđeno: Princ je uzeo kofer s milion evra

Zeljka

Najveći kruzer na svijetu iz brodogradilišta ide u staro željezo

Vanja A

Zašto Megan Merkl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje?

Vanja A

Ostavite komentar