30. Septembra 2019.

NIŠTA OD POSLA Organizovao obuku iz njemačkog jezika, građanima NA PREVARU UZEO 50.000 KM

Big Portal

Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, Latifović je optužen da je lažnim prikazivanjem da ima licencu za te poslove dvadeset osoba doveo u zabludu i naveo ih da mu predaju ukupan iznos od skoro 50.000 KM.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Latifovića da je neposjedujući potrebnu licencu, posredstvom firme “Job Center Brčko” , organizovao obuku i provjeru znanja njemačkog jezika s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, znajući da nije bio u mogućnosti da u Njemačkoj osigura zaposlenje osobama iz Bosne i Hercegovine, niti je to htio.
-Osobe koje su pohađale obuku njemačkog jezika, u uvjerenju da će dobiti posao u Njemačkoj, u periodu od 18. maja do 20. septembra 2017. godine, Latifoviću i vlasnici “Job Centra” dali su iznose od 950 KM do 4.089 KM – navodi se u optužnici.

Latifović je takođe optužen i da je izrađivao i lažne sertifikate na njemačkom jeziku u kojima je naveo da su polaznici obuke stekli određena znanja ovog jezika tako što su položili “Test Daf” ispit. Potvrđenom optužnicom protiv Latifovića utvrđena je osnovana sumnja da je počinio prevaru.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare