Ništa od gradnje nebodera na mjestu kina Kozare? - BIGportal.ba
Banja Luka

Ništa od gradnje nebodera na mjestu kina Kozare?

Grad Banjaluka neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina „Kozare“, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika više zajednica etažnih vlasnika iz Ulice Sime Šolaje.

Nakon današnjeg sastanka, u Gradskoj upravi nam je potvrđeno je da je Radojičić, istovremeno, izdao hitan za vanredni inspekcijski nadzor u Ulici Sime Šolaja, gdje je u toku rušenje nekadašnjeg kina „Kozare“.

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu, povodom informacija o brojnim nedostacima, od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožanja zdravlja stanara okolnih zgrada.

“Istovremeno, sa stanarima smo se dogovorili da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na ovoj lokaciji”, rekao je Radojičić.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Banjaluka je postala jedno veliko gradilište

M.

Stanovnici ovih ulica imaće probleme u vodosnabdijevanju zbog radova na cjevovodu

M.

Navijači Borca veličanstvenim vatrometom proslavili dobijanje UEFA licence

M.

Ostavite komentar