30. Augusta 2022.

Ništa od brzih punjača: iPhone 14 Pro modeli će podržavati punjenje maksimalne snage 30 W

Big Portal

Apple brine o prirodi. Apple zbog toga ne isporučuje punjače uz svoje iPhone telefone. Apple je izbacivanjem punjača iz paketa za dve godine uštedeo 6,6 milijardi dolara. Apple kaže da vam nije potrebno brzo punjenje. Apple je u pravu.

Ni sa iPhone 14 nećemo dobiti podršku za brze punjače. Bar tako kažu insajderi. Ming-Chi Kuo je još u januaru najavio GaN punjače snage 30 W, a sada drugi insajder, DianRui kaže da neimenovani brend šalje nove punjače snage 30 W za testiranje novih iPhone 14 Pro telefona.

Priča se i da će se iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max puniti snagom od 30 W samo kada je baterija blizu 0%, a nakon toga će snaga pasti na 27 do 25 W. Aktuelna serija telefona, iPhone 13 Pro i Pro Max se pune snagom od 23 W, odnosno 27 W, tako da će novo, unapređenje, ako ga uopšte tako možemo nazvati, biti jedva primetno, osim ako Apple nešto ne promeni.

Apple već prodaje nekoliko GaN punjača, uključujući one snage 140 W za nove MacBook Pro od 16” i duple punjače od 35 W koji su predstavljeni zajedno sa novim M2 MacBook Air laptopom. Međutim, oni koriste USB C kablove, dok će se iPhone 14 generacija izgleda ostati na Lightning konektorima, uprkos novim EU regulativama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare