23. Oktobra 2022.

Nissan Townstar sa benzinskim i elektro pogonom

Big Portal

Osnovi model sa kratkim međusoovinskim razmakom opremljen je 1,3 litarskim benzincem sa četiri cilindra, koji isporučuje 130KS i 240Nm u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem. Ovo je ublaženi motor iz SUV modela Qashqai, sa kojim Townstar deli CMF-C platformu.

Električna verzija ima oznaku e-NV200, a baterija od 45kWH omogućava autonomiju od 295km. Električni agregat proizvodi 120KS. Na punjaču snage 75Kw, 80% baterije puni se za 40 minuta. Podržani su i slabiji punjači od 11kW i 22kW.

Tovarni prostor ima zapreminu od 4,3 kubna metra, što je dovoljno za dve evro palete. Maksimalni teret koji mogu da prime benzinska i električna varijanta je 800kg, a mogu da povuku masu do 1500kg.

Nissan je saopštio da je odlučio da stilizuje Townstar po ugledu na glavni električni model Ariya, pa ovo dostavno vozilo ima slična uska LED svetla. Kabina ima digitalnu instrument tablu od 10 inča i ekran za multimediju od 8 inča, takođe preuzet iz Qashqaija. Podržane su tehnologije Apple CarPlay i Android Auto.

Bezbednosni paket obuhvata asistenciju protiv krivudanja prikolice, automatsko parkiranje, inteligentni tempomat i autonomno kočenje sa detekcijom pešaka i biciklista. U ponudi je i kamera sa pokrivanjem punog kruga oko vozila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare