Nissan Juke Rally Tribute Concept - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Nissan Juke Rally Tribute Concept

Serijski Juke je prirodno polazište za dizajn Nissan Juke Rally Tribute Concepta zahvaljujući robusnom i povišenom položaju na putu, sa kratkim prednjim i zadnjim prepustima, što ga prirodno obdaruje izuzetnom okretnošću i snažnim potencijalnim terenskim performansama.

Sa uvećanim lukovima točkova za prilagođavanje novim terenskim gumama, stav vozila je sada impozantniji, dok dodatna svetla postavljena na haubu i krov podvlače svojstvo Juke Rally Tribute Concepta kao konkurentnog terenskog vozila.

Crna hauba i crni točkovi Juke Rally Tribute Concepta su vizuelni omaž modelu 240Z iz 1971. godine koji se takmičio na istočnoafričkom reliju.

Kao deo Nissanove posvećenosti elektrifikaciji svog asortimana, pogonski sklop Juke Rally Tribute Concepta bio bi električni hibridni pogonski sklop, omogućavajući veću efikasnost, nudeći dodatni trenutni obrtni momenat za poboljšanje njegovih performansi u svim uslovima.

Coralie Musy, potpredsednica za brend i iskustvo kupaca, Nissan Automotive Europe, navodi: „Juke Rally Tribute Concept slavi ikonski trenutak u Nissanovom nasleđu, učešćem i pobedom legendarnog 240Z na istočnoafričkom reliju 1971. Takođe. proslavljajući tu pobedu, ona odražava Nissanovu pionirsku istoriju u krosoverima, upečatljivom dizajnu i elektrifikovanim pogonima. Oduševljeni smo što ovim upečatljivim slikama slavimo 50. godišnjicu pobede tog izuzetnog dostignuća.”

“Nissan trenutno piše uzbudljivo poglavlje svoje istorije jer smo usred obnavljanja asortimana krosovera u Evropi. Zamena prve generacije pionirskog i kultnog Juke modela je predstavljena krajem 2019. godine i pokazala se izuzetno popularnom među kupcima. Takođe smo upravo lansirali treću generaciju referentne vrednosti i novoelektrifikovani Qashqai u Evropi, dok će robusni X-Trail Crossover uslediti sledeće godine“, dodala je ona.

1971. godine legendarni 240Z, koji je odneo pobedu na iscrpljujućem istočnoafričkom safari reliju, vozio je Edgar Herrmann sa navigatorom Hansom Schullerom. Dalje, pobeda je predstavljala drugu uzastopnu pobedu brenda u reliju.

240Z je pokretao 2,4 litarski šestocilindrični motor sa snagom od 210KS, koja se šalje na zadnje točkove. Pobednički automobil je obnovljen 2013. godine i deo je Nisanove kolekcije nasleđa koja se nalazi u mestu Zama, u blizini Nissanovog globalnog sedišta u japanskoj prefekturi Kanagawa.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Nissan

Danas objavljeno

Redizajnirana Ford Fiesta dobila Matrix LED farove

Vanja A

Manje kazne za prekoračenje brzine, trotineti smiju na kolovoz, a vozači kroz crveno

Zeljka

Scene sa snimanja novog Džejmsa Bonda: U glavnoj ulozi najbrži Land Rover ikada

Zeljka

Ostavite komentar