31. Oktobra 2021.

Nissan GR-R (658 ks) vs Nissan GT-R (1013 ks) vs Nissan GT-R (1672 ks) (VIDEO)

Big Portal

Da bi to testirao, CarWow tim, predvođen Mattom Watsonom, stavio je na kocku tri Nissan GT-R. Nepotrebno je reći da je ovaj “eksperiment” više nego zanimljiv, jer se radi o tri modificirana primjerka. Onaj “u sredini” ima 1.000 KS, što je dovoljno za povećanje nivoa adrenalina.

Dakle, pred nama je R35 Nissan GT-R u tri nivoa podešavanja. Prvo je tu relativno “pitomi” model sa 658 KS (484 kW), zatim “prgavi” sa 1.013 KS i na kraju “Godzilla” sa ukupno 1.672 KS (1.230 kW). Najsnažniji model također ima specijalne kotače i gume za trke na četvrt milje umjesto standardnih.

R35 je u prodaji od 2009. godine i od tada je omiljeni artikal tjuner kuća na svim meridijanima. Ovaj “ubica” superautomobila brzo je izgradio svoju reputaciju. Tokom 12 godina, modifikacije su takođe evoluirale, podižući ne samo snagu već i pouzdanost na viši nivo. Rezultat se ogleda u činjenici da je postalo “rutina” da “kosi” GT-R isporučuje četvorocifreni broj kada su konjske snage u pitanju.

U ranim danima modifikacije R35, mnogi vlasnici su imali problem sa mjenjačem, koji je pretrpio velika opterećenja pri brzim startovima. Ipak, Nissan je pronašao način da ga učini izdržljivijim, a čak su i kompanije koje se bave prodajom proizvoda osmislile vlastita rješenja kako bi snažan početak od “1000 ili više glava” učinio pouzdanim i sigurnim.

Ova trka “ludih” brojeva odličan je podsjetnik na to kako R35 GT-R dominira u trkama na četvrt milje. Iako pomalo zastario u smislu dizajna, Nissan Poulen i dalje pruža nevjerovatna vremena, pobjeđujući gotovo sve što postoji na četiri točka.

Hot Tires

Izvor: CarWow preko YouTube-a

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare