"Nismo to od njih očekivali. To je akt nacizma" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Nismo to od njih očekivali. To je akt nacizma”

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko optužio je Nemačku za akt nacizma, posle uvođenja novih evropskih sankcija protiv Belorusije.

“Ono što nismo očekivali je da i Nemačka učestvuje u toj kolektivnoj zaveri”, rekao je Lukašenko povodom obležavanja 80. godišnjice početka nacističke invazije u SSSR-u i dodao “nismo to očekivali od onih čiji su preci ubili svakog trećeg Belorusa”.

EU, SAD, Velika Britanija i Kanada su odlučile juče da kazne 78 funkcionera i osam entiteta zbog suzbijanja beloruske opozicije i preusmeravanja aviona Rajanera koji je 23. maja prizemljen u Minsku pod obrazloženjem da je u njemu bomba, da bi bio uhapšen beloruski novinar disident Roman Protaševič.

Pod sankcijama su poslovni ljudi, beloruski ministri odbrane i saobraćaja, komandant vazduhoplovstva i jedan od sinova predsednika Lukašenka, Viktor.

Evropljani su, osim toga, odlučili da pogode važne izvore beloruskog dohotka zaustavljanjem uvoza naftnih derivata i određenih vrsta potaše, kao i zaustavljanjem izvoza proizvoda za beloruske fabrike duvana.

Danas objavljeno

U Hrvatskoj konjsko meso prodavali kao teletinu

M.

Hag: Produžen pritvor Saljihu Mustafi za još dva mjeseca

M.

Poruka iz Amerike: Priština ima pravo da ne prihvata teritorijalne promjene, ali onda…

M.

Ostavite komentar