22. Jula 2019.

‘Nismo smjeli pričati o Ronaldu i silovanju, Juventus nas je utišao’

Big Portal

Osjećala sam se tamo zarobljeno i nisam znala šta da radim. Nije im odgovaralo što sam imala svoje mišljenje i mislim da je važno reći kada nešto nije u redu i boriti se da bude, rekla je Petronella Ekroth, bivša fudbalerka Juventusa.

Cristiano Ronaldo bio je u žiži javnosti prije nekoliko mjeseci nakon što ga je Kathryn Mayorga optužila za silovanje. Teška uzbuna se nakon toga dignula u Juventusu i Ronaldovom okruženju, a praktički niko nije smio ništa pričati o tome.

Ronaldo je zbog toga žestoko patio, a patili su i svi u Juventusu. Bivša fudbalerka ženske ekipe Juvea Petronella Ekroth raspričala se za švedske medije o svom mandatu u Juventusu i o zakonu šutnje koji je trajao nakon što je u medije procurilo da je Ronaldo optužen za silovanje.

– Nismo smjeli uopšte da pričamo o tome jer su nas utišavali i govorili da to ne spominjemo. Morali smo raditi za klub i zaboraviti na sve to. S vremenom počneš misliti da više nemaš svoje ja, ali nekada jednostavno moraš ustati za ono što je ispravno – rekla je Ekroth.

https://twitter.com/inyoursweetys3/status/1153093752384151552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1153093752384151552&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.24sata.hr%2Fsport%2Fnismo-smjeli-pricati-o-ronaldu-i-silovanju-juve-nas-je-utisao-640756

– Osjećala sam se tamo zarobljeno i nisam znala šta da radim. Nije im odgovaralo što sam i mala svoje mišljenje i mislim da je važno reći kada nešto nije u redu i boriti se da bude. Ne znači da sam uvijek u pravu, ali.. – požalila se ona.

Podsjetimo, Bivša učiteljica Mayorga (35) optužila je Ronalda da ju je silovao prije 10 godina u hotelu u Las Vegasu. Ona tvrdi da ju je Portugalac napastovao 13.juna 2009. godine u svom apartmanu u hotelu. Ona je tamo radila kao hostesa. Portugalac je sve oštro demantirao, ali Amerikanci su ponovno otvorili slučaj protiv njega u oktobru. Kathryn Mayorge je 2010. godine uzela je za ćutanje 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posegnuti za tužbom.

Prije dva mjeseca se pojavila informacija da su optužbe protiv Ronalda za navodno silovanje odbačene. Međutim, odbačen je slučaj koji je bio pokrenut protiv njega na sudu u Nevadi, a preuzeo je Federalni sud. 

No tek nedavno je stigla optužnica na Portugalčevu adresu u Torinu. Ronaldovi advokati su odbijali dati adresu i zbog toga su Amerikanci u aprilu produžili rok za uručenje poziva za 180 dana.

24sata.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare