"Nisam smjela da doručkujem, ni se javim na telefon – naravno da sam pukla" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Nisam smjela da doručkujem, ni se javim na telefon – naravno da sam pukla”

Bivša francuska teniserka iranskog porekla Aravan Razai opisala je kroz kakve muke je prolazila radeći sa Patrikom Muratogluom.

U pitanju je priznati teniski trener koji trenutno radi sa Serenom VIlijams, ali Razai ga ne pamti po dobrom.

“Patrik je strastven u vezi sa tenisom, mislim da je to nešto što svi mogu da vide. Ne bih rekla da je sjajan trener, ali jeste sjajan biznismen. Ipak, razume igru i zna kako da analizira stvari sa taktičkog aspekta”, rekla je Rezai.

Ona je nekada bila 15. teniserka sveta, a najveći uspeh ostvarila je titulom u Madridu 2010. godine.

“Ne možete da zamislite šta mi je tada radio. Muratoglu je stavljao veliki pritisak na mene da osvojim titulu. Nisam doručkovala, samo čašu mleka svakog dana, nisam smela da se javljam na telefon. Kao da sam bila u zatvoru. Ustajala sam u šest ujutru i trčala sat-dva. Bilo je previše. Moj tata me je već pritiskao mnogo i Muratoglu je mislio da će me dodatni pritisak učiniti boljom. Tada u Madridu je upalilo, ali posle nekog vremena se čovek iscrpi”.

Kasnije je pala i nije izdržala sav taj pritisak.

“Bio mi je trener malo više od godinu dana. Ljudi koji su bili deo tima, doktori i nutricionisti, upozoravali su da ću pući ako se nastavi tako. Naravno, to se i desilo. Odgovorio je da ga nije briga, nije ga bilo briga za moje mentalno zdravlje”, zaključila je Rezai.

Danas objavljeno

Cicipas prokockao 4 meč lopte – svijet ostvario istorijsku pobjedu!

Vanja A

Đoković igrao povrijeđen: Mučim se zadnjih 4-5 dana

Vanja A

Belgija, Holandija, Kina i Japan maksimalni

Vanja A

Ostavite komentar