"Nisam smijenjen" i "Neka nam je Bog u pomoći" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Nisam smijenjen” i “Neka nam je Bog u pomoći”

Rektor bogoslovije “Sveti Petar Cetinjski” Gojko Perović demantovao je danas da je smenjen sa te pozicije.

Portal Vidovdan blizak samom vrhu Srpske pravoslavne crkve SPC, objavio je da su pojedini mediji u Crnoj Gori preneli da je Beogradska patrijaršija smenila rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslala ga u Podgoricu, gde će biti starešina Crkve Svetog Đorđa.

“Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada”, rekao je Perović za “Svetigoru”, kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Dodao je da je sve što se radi transparentno.

“Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći'”, kazao je Perović.

Dodao je da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Danas objavljeno

U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez kovid potvrde

M.

Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja

M.

Ove zemlje žive normalno, kao da nema korone

M.

Ostavite komentar