2. Oktobra 2019.

“Nisam oduševljen govorom Grete Tunberg”

Big Portal

“Možda ću vas razočarati, ali ne dijelim entuzijazam zbog govora Grete Tunberg”, rekao je Putin na Ruskoj energetskoj nedjelji.

On je ocijenio da je dobro da tinejdžeri i mladi usredsrede pažnju na probleme današnjice, uključujući zaštitu životne sredine, prenosi TAS S.

“Međutim, kada se djeca i tinejdžeri koriste radi nečijeg interesa, to je vrijedno osude”, poručio je ruski predsjednik.

Putin smatra da niko nije objasnio Tunberg da je moderan svijet složen i različit i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive u zemljama koje su bogate, kao što je Švedska, navodi Rojters.

“Siguran sam da je Greta veoma ljubazna i iskrena djevojčica, ali odrasli moraju da učine sve što mogu da ne dovode tinejdžere i djecu u ekstremne situacije”, rekao je Putin.

Tunberg je na Samitu UN u Njujorku uputila prijekor svjetskim liderima zbog toga što nisu uspjeli da savladaju problem klimatskih promjena.

“Kako se usuđujete? Ukrali ste moje snove”, poručila je u UN 16. godišnja devojčica koja je prije više od godinu dana započela proteste ispred švedskog parlamenta, a što je kulminiralo globalnim protestima protiv klimatskih promjena.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare