"Nisam ni kukavica, ni plašljivac" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Nisam ni kukavica, ni plašljivac”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Beogradu sa predstavnicima Srba iz regiona, a tema sastanka je situacija u Crnoj Gori i BiH.

Na početku svog obraćanja Vučić je čestitao Dan državnosti Srbije.

“Srbiji je neophodan mir, više od svega”, kaže Vučić i dodaje da je Srbiji potrebno vreme da ojača.

“To se ne dopada onima koji bi hteli radikalna rešenja”, dodaje.

Predsednik Srbije kaže da nije “ni kukavica ni plašljivac” u da za razliku od ranijih preredsednika ne pretim i ne igra igre, i ne ucenjue.

“Moja molba zbog situacije u BiH, predsedniku Dodiku i predsednici Cvijanović, da imaju u vidu interes našeg naroda. Razumem sve sa čim se suočavaju. Predsednik Dodik nas je obavestio da se iza toga krije da se Republici Srpskoj uzmu i šume i vode, ali zamolio sam da se sve radi pravno, demokratski i kroz institucije”, kaže.

“Da li je sve to nepravedno što se dešava srpskom narodu? Nemam sumnje u to”, rekao je Vučić.

Patrijar SPC Irinej poručio je danas, posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima iz regiona, da samo jedinstveni kao narod možemo da izađemo iz velikih kriza.

Patrijarh je čestitao praznik Sretenje i istakao da je ovo veliki dan i zbog susreta s braćom Srbima koji žive izvan Srbije.

“Ali, nadamo se da živimo istim duhom, mislima i željama za dobro i prosperitet našeg naroda”, rekao je patrijar.

Kaže da su mogli na sastanku da čuju izveštaje posjedinih predstavnka našeg naroda ulganvom iz Ć i BiH, kao i iz Hrvatske.

“Konstatovali smo da se Srbija nalazi u prlično velikom iskušenju,što nije ništa novo za nas.Odavno smo u problemima i velikim iskušenjiuma, ali uz pomoć Božiju i uz našu pamet rešavamo probleme i tražimo puteve i načine da kazemo ko smo mi i čiji smo naslednici i da smo verni naslednici naših predaka”.

Iriner ističe, takođe, da je na sastanku kostatovano nam je danas potrenbo da budemo jedinstveni u najpunijem smislu te reči.

Dodaje da nismo veliki narod, ali da možemo da opstanemo u ovim prilikama u regionu i svetu samo ako budemo jedistvenni i to u dobrom,a ne u lošem.

“To nas je spasavalo i ogmoćavalo da izađemo iz velikih kriza i to će nam pomoći i danas nažalost kada mnoge naše komšiej i moćnici sveta na nas gledaju nekim posebnm pogledom i pretpostavkom o nama”, porucico je Irinej.

Samo ako bude jedinstven možemo da se odupremo iskušenjima ovog vremena i sacuvamo naš narod, dodao je on i pozvao malde da ostanu u zemlji jer “Sunce tuđeg neba ne greje bolje nego Sunce kod nas”.

To je poruka nasem narodu koji misli da je negde van Srbija bolje, dodao je patrijarh.

“Mislimo da ćemo svojm pameću jedino i slogom izaći na dobar put i da tim putem nastaivmo i budemo dostojni naslednici naše kulture”, zaključio je patrijarh.

Danas objavljeno

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihtera kod obale Perua

M.

Policija radi na slučaju: Ukradeni novac i mobilni telefon iz teretnog vozila “mercedes”

M.

Temperatura danas i do 39 stepeni, na snazi upozorenje

M.

Ostavite komentar