7. Maja 2020.

“Nisam babaroga i balavac – neka uvedu VAR i pravilo da gol sa 10 metara važi dva”

Big Portal

Vujović je često bio na udaru EHF, naplaćao se kazni za razne ispade, ali je i dalje ostao najveći kritičar krovne evropske organizacije.

Sada je komentarisao moguće promene pravila u rukometu, što se najavljuje kako bi se dodatno unapredio.

“Ključ je zaštititi sport kojim se bavimo, kojem smo dali ceo život. Nisam nikakva babaroga, prigovorim, nekad i vrlo žestoko, ali nisam ni protiv koga, samo želim da me čuju, a ne da me kažnjavaju čak i kada sam u pravu. Kao posljednji put kada su mi napisali da sam kažnjen jer sam ušao u marketinški prostor. Nisam ja ni protiv koga, ali imam svoj stav i mislim da sam ga u rukometu zaslužio imati. A promene sam predlagao dugo, jer za njih ima razloga. Recimo, jedna banalna, mi imamo dva tajm-auta po poluvremenu, ali nemamo mogućnost oba iskoristiti u poslednjih pet minuta utakmice. Zašto? Zašto to u NBA mogu, a kod nas ne? To je samo banalnost, recimo. A kod nas jedna pravila vrede 59.30 minuta, a druga poslednjih 30 sekundi”, rekao je Vujović, a prenose Sportske novosti.

Šta predlaže konkretno bivši jugoslovenski as i nekada najbolji rukometaš sveta?

Moj konkretan predlog je bio da se gol s udaljenosti 10 metara računa kao dva. Tako bi se dala veća prilika ekipama koji stižu zaostatak. Recimo, -2, dva minuta do kraja, krilo trči u kontru i puca s 10 metara. To bi dalo igri dimenziju više i šuterski gledano, a to je ono što rukomet čini lepim i posebnim“.

Zagovornik je ideje da se ograniči vreme u napadu.

To se mora definitivno mora učiniti na maksimalno 30-35 sekundi, s tim da se ometanje kod izvođenja nakon prekršaja mora kažnjavati novim napadom. S tim će igra biti čistija“.

Dotakao se i VAR-a u rukometu.

Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Nemaju je ni sve fudbalske lige, ali imaju je Liga šampiona i velika takmičenja. Sigurno da bi se s njim mogle smanjiti greške. Ako vidim da je neko stao na crtu, da je dao gol iz prestupa mogao bih zvati “čelendž”, pa ako nisam u pravu neka mi ga oduzmu, a ne da me kažnjavaju i viču ‘sedi dole’ kao da sam balavac, a u pravu sam i samo očekujem da se to poštuje. Sport je sve skuplji, odlučuje i o sudbinama, greške nisu šala, jer mogu da te unište“, dodao je Vujović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare