"Nisam babaroga i balavac – neka uvedu VAR i pravilo da gol sa 10 metara važi dva" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

“Nisam babaroga i balavac – neka uvedu VAR i pravilo da gol sa 10 metara važi dva”

Čuveni rukometni stručnjak Veselin Vujović ponovo je kritikovao EHF.

Vujović je često bio na udaru EHF, naplaćao se kazni za razne ispade, ali je i dalje ostao najveći kritičar krovne evropske organizacije.

Sada je komentarisao moguće promene pravila u rukometu, što se najavljuje kako bi se dodatno unapredio.

“Ključ je zaštititi sport kojim se bavimo, kojem smo dali ceo život. Nisam nikakva babaroga, prigovorim, nekad i vrlo žestoko, ali nisam ni protiv koga, samo želim da me čuju, a ne da me kažnjavaju čak i kada sam u pravu. Kao posljednji put kada su mi napisali da sam kažnjen jer sam ušao u marketinški prostor. Nisam ja ni protiv koga, ali imam svoj stav i mislim da sam ga u rukometu zaslužio imati. A promene sam predlagao dugo, jer za njih ima razloga. Recimo, jedna banalna, mi imamo dva tajm-auta po poluvremenu, ali nemamo mogućnost oba iskoristiti u poslednjih pet minuta utakmice. Zašto? Zašto to u NBA mogu, a kod nas ne? To je samo banalnost, recimo. A kod nas jedna pravila vrede 59.30 minuta, a druga poslednjih 30 sekundi”, rekao je Vujović, a prenose Sportske novosti.

Šta predlaže konkretno bivši jugoslovenski as i nekada najbolji rukometaš sveta?

Moj konkretan predlog je bio da se gol s udaljenosti 10 metara računa kao dva. Tako bi se dala veća prilika ekipama koji stižu zaostatak. Recimo, -2, dva minuta do kraja, krilo trči u kontru i puca s 10 metara. To bi dalo igri dimenziju više i šuterski gledano, a to je ono što rukomet čini lepim i posebnim“.

Zagovornik je ideje da se ograniči vreme u napadu.

To se mora definitivno mora učiniti na maksimalno 30-35 sekundi, s tim da se ometanje kod izvođenja nakon prekršaja mora kažnjavati novim napadom. S tim će igra biti čistija“.

Dotakao se i VAR-a u rukometu.

Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Nemaju je ni sve fudbalske lige, ali imaju je Liga šampiona i velika takmičenja. Sigurno da bi se s njim mogle smanjiti greške. Ako vidim da je neko stao na crtu, da je dao gol iz prestupa mogao bih zvati “čelendž”, pa ako nisam u pravu neka mi ga oduzmu, a ne da me kažnjavaju i viču ‘sedi dole’ kao da sam balavac, a u pravu sam i samo očekujem da se to poštuje. Sport je sve skuplji, odlučuje i o sudbinama, greške nisu šala, jer mogu da te unište“, dodao je Vujović.

Danas objavljeno

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Vanja A

Memfis drugoj zvijezdi dao 105 miliona

Vanja A

Marko Pešić: Moj otac nema koronu

Vanja A

Ostavite komentar