Nio otvara prvu evropsku fabriku - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nio otvara prvu evropsku fabriku

Kineski Nio će otvoriti svoju prvu evropsku fabriku u septembru i iako neće proizvoditi automobile, igraće važnu ulogu u tekućoj ekspanziji kompanije.

Fabrika Nio Power Europe se nalazi u Pešti, u Mađarskoj, i biće veličine oko 10.000 kvadratnih metara. Biće odgovorna za proizvodnju i postprodajne usluge naprednih stanica za zamenu baterija ovog proizvođača automobila. Takođe će se baviti obukom za energetske operacije u Evropi i istraživanjem i razvojem novih energetskih proizvoda.

Kineski proizvođač automobila planira da ubrza izgradnju stanica za zamenu baterija širom Evrope, posebno u Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji i Danskoj, do druge polovine ove godine.

Nio je nedavno najavio partnerstvo sa Shell-om zbog globalnog razvoja stanica za zamenu baterija, posebno širom Kine i Evrope. Partnerstvo će takođe otvoriti Shell-ovu evropsku mrežu za punjenje Nio vozila. Nio na kraju želi da upravlja sa 4.000 stanica za zamenu baterija širom sveta, od kojih će otprilike četvrtina biti van Kine, prenosi Rojters.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost

Vanja A

Zašto su neki putevi u Kataru obojeni u plavo?

Vanja A

Ostavite komentar