8. Augusta 2020.

Nintendo Switch prodat u preko 61 milion primjeraka

Big Portal

Tokom najnovijeg finansijskog izveštaja, Nintendo je objavio da je Switch do sada prodat u 61,44 miliona primeraka, što konzolu stavlja odmah iza NES sistema (61,91 milion).

Ovi rezultati su zabeleženi zaključno sa 30. junom ove godine, što znači da je Switch do sada možda i prestigao Nintendo Entertainment System po prodaji. Za zvaničnu potvrdu ovoga ćemo ipak morati da sačekamo kompanijin naredni tromesečni izveštaj.

Pod pretpostavkom da je Switch prestigao NES po prodaji, Nintendov hibridni sistem bi postao druga najprodavanija Nintendo kućna konzola svih vremena, iza Wii modela (koji se prodao u 101,63 miliona primeraka).

Ipak, Switch i dalje po prodaji zaostaje za nekoliko popularnih Nintendo ručnih konzola: Nintendo 3DS (75,87 miliona); Game Boy Advance (81,51 milion); Game Boy (118,69 miliona); i Nintendo DS (154,02 miliona). Međutim, ovo ne predstavlja iznenađenje jer tradicionalno ručne Nintendo konzole se prodaju bolje od klasičnih delom i zbog niže cene.

U svakom slučaju, uspeh Nintendo Switcha je bez sumnje veliki. Za nešto više od tri godine na tržištu konzola je po prodaji prevazišla neke kompanijine poznare, klasične modele.

Izvor: Nintendo/Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare