Nintendo Switch prodat u preko 61 milion primjeraka - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Nintendo Switch prodat u preko 61 milion primjeraka

Za nešto više od tri godine od objave, Switch je postao jedan od najuspješnijih sistema kompanije Nintendo.

Tokom najnovijeg finansijskog izveštaja, Nintendo je objavio da je Switch do sada prodat u 61,44 miliona primeraka, što konzolu stavlja odmah iza NES sistema (61,91 milion).

Ovi rezultati su zabeleženi zaključno sa 30. junom ove godine, što znači da je Switch do sada možda i prestigao Nintendo Entertainment System po prodaji. Za zvaničnu potvrdu ovoga ćemo ipak morati da sačekamo kompanijin naredni tromesečni izveštaj.

Pod pretpostavkom da je Switch prestigao NES po prodaji, Nintendov hibridni sistem bi postao druga najprodavanija Nintendo kućna konzola svih vremena, iza Wii modela (koji se prodao u 101,63 miliona primeraka).

Ipak, Switch i dalje po prodaji zaostaje za nekoliko popularnih Nintendo ručnih konzola: Nintendo 3DS (75,87 miliona); Game Boy Advance (81,51 milion); Game Boy (118,69 miliona); i Nintendo DS (154,02 miliona). Međutim, ovo ne predstavlja iznenađenje jer tradicionalno ručne Nintendo konzole se prodaju bolje od klasičnih delom i zbog niže cene.

U svakom slučaju, uspeh Nintendo Switcha je bez sumnje veliki. Za nešto više od tri godine na tržištu konzola je po prodaji prevazišla neke kompanijine poznare, klasične modele.

Izvor: Nintendo/Benchmark

Danas objavljeno

Svjetsko prvenstvo u Doti 2 na fudbalskom stadionu – klubovi putuju 100km zbog toga

Zeljka

Amazon otkriva datum objave i cijenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

Zeljka

Canalys: Samsung je isporučio najviše telefona tokom trećeg tromesečja

Zeljka

Ostavite komentar