Nintendo sprema "kontranapad": PlayStation i Xbox dobijaju konkurenciju - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Nintendo sprema “kontranapad”: PlayStation i Xbox dobijaju konkurenciju

O novom modelu Nintendo Switch konzole govori se odavno, dok zvanične najave još uvek nema. Ipak, tu je malo detaljniji uvid u planove japanske kompanije.

Kako piše Bloomberg, predstavljanje novog Switch modela biće ove godine i doneće nam veći ekran, sa dijagonalom od 7 inča, 720p rezolucijom i OLED tehnologijom.

Za potrebe novog ekrana, Nintendo je ušao u saradnju sa Samsungom koji će raditi na masovnoj proizvodnji počevši od juna ove godine. Plan je da se tokom juna proizvede milion ekrana koji bi u julu završili na trakama za sklapanje konzola.


Sudeći po tome, Nintendo planira da novi model Switch konzole sa OLED ekranom predstavi krajem godine, taman pred prazničnu sezonu, kada prodaja hardvera cveta, prenosi play.co.rs..

U ovom slučaju nije navedeno da li će novi model imati i jači hardver, kao što se ranije govorilo, i samim tim podršku za 4K prikaz na odgovarajućim ekranima.

Nintendo Switch je bio najprodavanija konzola u više navrata prošle godine, a velike su šanse da će tako biti i ove, jer se Xbox i Playstation i dalje bore sa nestašicom zaliha.

Danas objavljeno

Gigabyte je ozvaničio svoju prvu CMP 30HX kartu za rudarenje kriptovaluta

Vanja A

Patriot Viper najavljuje VP4300 M.2 Gen4 SSD seriju

Vanja A

Cooler Master predstavlja MasterBox 540 i MasterBox MB600L V2 kućišta

Vanja A

Ostavite komentar