Nintendo "Game Boy" – za krađu automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nintendo “Game Boy” – za krađu automobila

Tri osobe su uhapšene u Velikoj Britaniji nakon što su ukrali pet Mitsubishija Outlandera, koristeći uređaj u vrednosti od 20.000 britanskih funti.

29, 31 i 33-godišnjak su uhapšeni nakon što su lokalne vlasti na sigurnosnoj kameri videle da pokušavaju da ukradu Outlandera, prenosi Jutarnji.hr. Videozapis incidenta je osvanuo na mrežama, a prikazuje muškarce koji koriste uređaj za otključavanje automobila. Isti je poslužio za identifikaciju osoba nakon čega im je policija ušla u trag.

Pretražujući automobil u vlasništvu jednog od lopova, policija je pronašla lažni Nintendo Gameboy. Ispod njegove maske se nalazio uređaj vredan oko 20.000 funti, koji je sposoban da otključa i pokrene automobil. Navedeni je bio posebno kodiran da funkcioniše isključivo na Mitsubishi Outlanderima. Policija je čak pronašla i videozapis na kome jedan od muškaraca demonstrira kako uređaj radi, a isti će poslužiti kao dokazni materijal.

‘Potpuno zanemarivanje žrtava, čija su teško zarađena vozila oduzeta za nekoliko sekundi, u potpunosti je očigledno na videozapisu koji smo pronašli na jednom od njihovih mobilnih uređaja’, izjavila je lokalna policija nakon hapšenja.

Jedan od muškaraca je osuđen na 30 meseci zatvorske kazne, dok su druga dvojica dobila 22 meseca.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar