Nini prekipilo, moli vlast Hrvatske da pjevačima omogući rad - BIGportal.ba
Ex Yu

Nini prekipilo, moli vlast Hrvatske da pjevačima omogući rad

Hrvatska pjevačica Nina Badrić oglasila se putem društvenih mreža i poslala apel vlastima svoje zemlje da omoguće muzičarima da počnu da rade i stvaraju.

Nina je istakla da već pola godine ona i njene kolege ne mogu da rade zbog korona virusa, te da su muzičari možda jedini koji su ostali uskraćeni za dozvolu za obavljanje posla od kog žive.

– Čini mi se da smo jedina profesija koja je ostala u zaključani. Nisu donesene jasne mjere na koji način i pod kojima zahtjevima i mi muzičari možemo raditi. Ovo nije hobi, ovo je ozbiljan posao – napominje pjevačica.

No, pjevačica nije skrenula pažnju samo na pjevače, već i na mnogo ljude koji sarađuju sa njima (bendovi, organizatori koncerata), te istakla da su mnoge porodice ugrožene, prenosi Blic.

– Ovo nije hobi, ovo nije šala. Od ovog posla zavisi egzistencija jako puno ljudi, a mnogi su zbog toga ostali gladni i krpe nekako kraj sa krajem. Molim Ministarstvo da se oglasi po pitanju nas muzičara i da nam otvori mogućnost, bilo kako, naravno pod svim mjerama jer je zdravlje nabitnije, da ponovo počnemo da radimo – zamolila je Badrićeva.

Pjevačica je na kraju istakla da je muzika nešto što svima uljepšava i uveseljava život.

– Želimo raditi, želimo da stvaramo dalje i budemo uvijek na prvom frontu kada su pogotovo u pitanju humanitarni koncerti i stvari koje mi muzičari ponesemo na našim leđima – rekla je na samom kraju svog obraćanja.

srpskainfo.com

Danas objavljeno

Nataša Bekvalac slavi 42. rođendan, dobila zanimljivu čestitku

Vanja A

Sindi Models objavila fotku sa izabranikom! Pojavila se na vjenčanju u seksi izdanju, a komentari na mrežama se usijali!

V.R.

Udovica Marinka Rokvića podijelila uspomene: „Ponekad je i žrtva odraz ljubavi“

V.R.

Ostavite komentar