Nikola Ždero: Osnivač udruženja navijača Čelsija za Bosnu i Hercegovinu [big radio podcast] - BIGportal.ba
BIG preporuka

Nikola Ždero: Osnivač udruženja navijača Čelsija za Bosnu i Hercegovinu [big radio podcast]

Premijer liga Engleske je najpopularnija fudbalska liga na svijetu.

Tradicija, kvalitet, huk sa tribina, stadioni bez atletske staze i dolazak na naše male ekrane je prouzrokovalo da Englezi smijene Italijane na vrhu najpopularnije lige među fudbalskim zaljubljenicima na prostoru bivše Jugoslavije.

U novoj epizodi GLUVE SOBE gost nam je bio Nikola Ždero, jedan od onih koji žive za engleski fudbal i za jedan fudbalski klub iz Londona.

Početkom 21. vijeka Premijer liga Engleske se pojavila na našim televizijama, a Nikola se od tog trenutka zaljubljuje u Fudbalski klub Čelsi. Njegov superjunak u djetinjstvu je bio Đanfranko Zola, a sve ono što se dešavalo u post-Zolinoj eri nije promaklo ni Nikoli.

Dolazak Abramoviča, Murinja, porazi u polufinalima Lige šampiona, Moskva i konačno Minhen 2012. godina kao nešto najljepše što je jedan navijač „plavaca“ mogao doživiti.

20 godina nakon prve Čelsijeve utakmice koju je pogledao Nikola je osnovao zvanično udruženje navijača „Čelsija“ za Bosnu i Hercegovinu (Chelsea Bosnia & Herzegovina Supporters Club), koje je potvrđeno od zvaničnika iz Londona i danas broji preko 200 članova. Nikola je bio na utakmicama svog kluba u Salcburgu i Valensiji, a kao najvažniji zadatak udruženja je odlazak na Stamford Bridž.

Kako izgleda osnovati jedno udruženje navijača, šta je engleski fudbal, Čelsi i još mnogo toga pogledajte u jednom poluvremenu sa Nikolom Žderom u GLUVOJ SOBI.

Danas objavljeno

CRNI WIMBLEDON

M.

Istorija sramote

M.

JEBO VAS PUTIN

M.

Ostavite komentar