28. Jula 2022.

Nikola Rokvić posjetio selo gdje mu je rođen otac

Big Portal

Tamo kod najdaljih brda, gde sunce noću se krije, kuća je moja stara… Jako emotivna dva dana u Bosanskom Petrovcu u mom Koluniću, slike iz detinjstva se samo vraćaju… Drago, Bosa, Marinko, Slavica, Marko, Dujo, Dragana, Branka, Gliša, Osmo, Dane, Tiho, Niko, Mara, Ismet kao da su tu svi zajedno… Ova livada je za mene kao petogodišnjaka bila beskonačno prostranstvo! Osećao sam se kao da je ceo svet moj! Radost, ljubav, toplina i osmeh! I dalje verujem samo u to! Ništa drugo neću, jer ovde žive dobri ljudi!!!

Podsetimo, Marinko Rokvić premino je 6. новембар 2021. u Beogradu. Pevač je sahranjen u porodičnoj grobnici gde počiva i njegov otac Drago. Drago Rokvić nastradao je tokom rata u Bosni i Hercegovini, a njegov unuk Nikola svakog avgusta priseti se nemilog događaja i sa javnošću podeli potresne detalje iz života svog dede.

https://www.facebook.com/nikola.rokvic.official/posts/607475967401342

– Na današnji dan 1997. godine je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: ‘Je*o te Tito!'… Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta užasna 1995. godina. Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan”, napisao je Nikola 2019. godine, a tragičnog događaja prisetio se i avgusta ove godine. Jednom prilikom Marinko Rokvić je otvorio dušu i progovorio o nastradalom ocu.

“Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu”, rekao je tada Marinko u emisiji “Balkanskom ulicom”.

(kurir.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare